×
Menu

SUP Peddels

  Filter
Merken

Goed om te weten

SUP peddels voor tijdens je avonturen op het water

Een paddleboard peddel is essentieel voor je balans en de mogelijkheid om te sturen op je SUP. Je hebt maar één peddel nodig en daarnaast de juiste techniek en peddellengte voor een goede start. Bij het kopen van een nieuwe peddel voor het paddleboarden zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Het belangrijkste is de lengte van de peddel, waar hieronder aandacht aan wordt besteed om je de goede weg op te helpen.

Welke maat peddel heb ik nodig?

De lengte van SUP peddels is afhankelijk van het soort paddleboarden dat je wilt gaan doen. Recreatief staand peddelen is het meest gebruikelijk en daarvoor moet de peddellengte ongeveer 20 cm (8 inch) groter zijn dan de gebruiker. Peddels om te surfen zijn meestal korter, en racers kiezen normaal gesproken juist weer voor een langere peddel.

Verstelbare SUP peddels zijn een uitstekende keuze voor recreatief peddelen of als je de peddel deelt met familieleden of vrienden. De lengte kan binnen enkele seconden gemakkelijk worden aangepast aan een langer of korter persoon.

Afgezien van de lengte, kan het materiaal van de stand-up paddle de prestaties en ook het prijskaartje beïnvloeden. Aluminium peddels zijn betaalbaar en doen hun werk, terwijl peddels gemaakt van koolstofvezel of hout geschikt zijn voor racers en ervaren peddelaars.

Een ander essentieel onderdeel voor het paddleboarden is de SUP leash. Om veiligheidsredenen en het gemak is het altijd een goed idee om er eentje te hebben. Bekijk hier onze collectie SUP Leashes.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden