×
MENU

Drift Trikes

Een Drift Trike is een 3-wielige fiets met een fiets wiel aan de voorkant en 2 lage, maar brede wielen aan de achterkant. Een Drift Trike is ontworpen voor downhill rijden. De 2 brede wielen achterop geven een "slide-effect" wanneer je hard rijdt. Het Pro3 model wordt geproduceerd met iets andere achterwielen dan de eerdere modellen. Deze heeft wielen met luchtbanden in het midden en PVC sleeves aan de buitenkant. Dit is een praktische functie, wat het mogelijk maakt om alleen de buitenste PVC sleeve te veranderen in plaats van het gehele wiel wanneer het versleten is.

Hoe rijd ik op mijn trike bike?

Op een trike fiets creëer je momentum te creëren door simpelweg van de heuvel af te rijden (downhill), waardoor de zwaartekracht momentum voor je creëert. Maar wanneer het niet mogelijk is om bergafwaarts te rijden dien je snelheid op andere manier te verkrijgen. Dat is waarom sommige van de Drift bikes gemaakt zijn met pedalen. Op deze manier kun je momentum creëren wanneer de heuvels niet steil genoeg zijn of wanneer je op rechte wegen rijdt.

Als je echt snel wilt rijden is het een goed idee om te rijden op een baan of weg met vlak asfalt. Ruwe oppervlakken zorgt voor meer weerstand zullen je slides beperken, de wielen zullen ook eerder slijten of een run oppervlak.

Een Drift Bike voor iedereen

Drift Trikes zijn ontworpen om te worden gebruikt door de meeste mensen - kinderen, tieners en volwassenen. Trike drifting is een sport voor het grote publiek, omdat de techniek heel simpel is. Je kunt trike driften vergelijken met downhill longboarden, maar omdat je zit in plaats van staat ​​en omdat de Trike fiets zeer stabiel is, is het makkelijker om het evenwicht op een Drift Trike te behouden dan op een longboard.

Trike drifting is uitgegroeid tot een populaire sport en het heeft vele volgelingen over de hele wereld. Voordat Drift Trikes werden gecommercialiseerd maakten veel mensen ze zelf. Maar vandaag de dag wordt de Drift Trike gecommercialiseerd en het wordt geproduceerd door onder anderen Huffy.

Trike drifting is afkomstig uit Nieuw-Zeeland, waar de eerste Drift Trikes onthuld werden. Vervolgens verspreidde het fenomeen naar Australië, Zuid-Amerika en Europa. In 2008 was de sport zo populair dat het een eigen vereniging kreeg "American Drift Trike Association ', dat is een non-profit organisatie met als missie het promoten van Drift Trikes.