×
Menu

Skateboard Socks

  Filter
Merken

Welke sokken zijn het beste voor skateboarden?

Skateboard sokken zijn gemaakt om je wat extra comfort te geven wanneer je skate, maar lijken nog steeds op gewone sokken. We weten allemaal dat je snel zweterig wordt tijdens een skate sessie, de ideale sokken moeten dan ook gemaakt zijn van een materiaal wat helpt om vocht af te voeren. Net zoals standaard sokken, kun je kiezen tussen een aantal stijlen en modellen, zoals een enkelsok of normaal model.

Skate sokken zijn gemaakt van een combinatie van verschillende materialen, zoals katoen, nylon, polyester en elastine. Samengevoegd maken deze materialen een sok die goed ademend en duurzaam is. Zorg dat je ook naar sokken kijkt die komen met een verstevigd voetbed en compressie. Deze bieden namelijk extra bescherming en ondersteuning aan je voeten bij het landen van de tricks.

Waarom dragen skateboarders lange sokken?

Veel skaters zijn makkelijk te herkennen aan hun lange sokken. Er zijn meerdere redenen waarom skateboarders crew of hoge sokken dragen en het is niet alleen omdat het een deel is van de klassieke skater stijl. Samen met warm houden van de onderbenen, is het dragen van langere skate sokken ook deels voor de bescherming van de schenen.

Geen skateboarders outfit is compleet zonder schoenen, dus bekijk ook onze Skateschoenen & sneakers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden