×
Menu

Kleding - BMX

BMX kleding voor street en de racebaan

BMX kleding komt in vele vormen en maten die zowel gemaakt worden voor lifestyle, race prestaties en bescherming. De look van BMX rijders is vaak casual met vele wijde, ademende en comfortabele kleding. Veel BMX kleding heeft een minimale uitstraling, waar zwart en wit het meest voorkomend zijn. Veel merken bieden ook meer creatieve en kleurrijke alternatieven.

Wat dragen BMX rijders?

Freestyle rijders gaan eerder voor een ontspannen, casual BMX outfit. Aan de bovenkant dragen ze een loszittend BMX shirt met een sweatshirt of jas, afhankelijk van het weer. BMX broeken of shorts zijn beide goede opties, waarbij veel van de broeken ruimte hebben voor kniebeschermers die eronder kunnen worden gedragen.

Voor de racers is een BMX jersey standaard kleding om te dragen, omdat ze zijn gemaakt van polyester, waardoor ze licht en ademend zijn. De broek is gemaakt van vergelijkbaar materiaal met meer stretch om de bewegingsvrijheid te verbeteren.

Beide BMX disciplines hebben vergelijkbare schoenen nodig die veel steun en demping rond de voeten bieden. BMX schoenen worden op de proef gesteld bij het uitvoeren van stunts, dus ze moeten bestand zijn tegen harde schokken en de rijder een gevoel van controle geven.

De enige andere uitrusting die belangrijker is om te dragen dan kleding is bescherming. Bekijk ons assortiment BMX beschermende kleding.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden