×
MENU

Kinder skistokken

  Filter
Kleur
Merken
Lengte

Skistokken zijn een goede hulp om vooruit te gaan op een vlakke ondergrond en het helpt ook om een ​​betere balans te houden. Wanneer je skistokken voor je kinderen gaat kopen is het een goed idee om verstelbare skistokken te kopen zodat ze meerdere seizoenen gebruikt kunnen worden. De zeer jonge kinderen beginnen meestal zonder skistokken, maar al snel willen ze skistokken hebben zoals de oudere kinderen en volwassenen. Aan het einde van de schacht, die je in de sneeuw zet, zit een ronde plastic schotel (teller). Deze teller helpt voorkomen dat de skistok te diep in de sneeuw zinkt.

Aluminium skistokken voor kinderen

De meeste kinder skistokken zijn gemaakt van aluminium, die ideaal zijn voor kleine kinderen. Ze hebben een goed en licht gewicht tegen een goede prijs, en voldoen aan alle behoeften van het kind.

Hoe lang moeten kinder skistokken zijn?

Voor een skistok geldt beter iets te land dan iets te kort. Een vuistregel voor het vinden van skistokken met de juiste lengte voor je kinderen is dat wanneer je de skistok in de sneeuw steekt en je deze vasthoudt je onderarm horizontaal moet zijn. Om de precieze lengte te bepalen kun je de stok omdraaien en de skistok net onder de kunststof teller vastpakken en de stok vervolgens op de grond zetten. Ook nu dient je onderarm horizontaal te zijn.