×
Menu

Race BMX Kettingen

  Filter
Kleur
Merken
Ketting type

Wat is de juiste BMX race ketting?

Een ketting is redelijk essentieel voor een de BMX fiets. De ketting is verantwoordelijk voor de overbrenging van kracht van het voorste tandwiel naar het achterste tandwiel. Om een goede start en snelheid te kunnen maken moet dit goed werken. Je kunt je wedstrijd hiermee winnen en verliezen.

Half-link of Single-speed - Welke moet je hebben voor je BMX?

Als je een nieuwe ketting uitzoekt is er altijd die grote vraag die je moet beantwoorden: Moet ik een half-link of Single-speed ketting kopen?

Beide hebben voor en nadelen. Het verschil zit hem kort gezegd in het feit dat je met een half-link ketting kleinere aanpassingen aan je ketting lengte kan maken dan met een Single-speed ketting.

Een Single-speed ketting aan de andere kant weegt weer minder. Daarom kiezen de meeste BMX race rijders voor een single-speed ketting. Een race BMX ketting is minder blootgesteld aan vreemde krachten dan een freestyle BMX ketting, daarom is het gewicht belangrijker dan de duurzaamheid.

Voor een BMX race ketting wil je dat de ketting redelijk strak gespannen is, omdat deze nog iets uitrekt. Als je hem dus strak spant kun je het risico verminderen dat de ketting over de tandwielen glijdt en je over je stuur gegooid wordt of dat je crasht.

In deze categorie vind je kettingen voor je race BMX van merken als Shadow Interlock, Odyssey, BSD en Cult.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden